Begravelseshjælp

Begravelseshjælp

Information om hjælp til begravelsesudgifter

Begravelseshjælp

Begravelseshjælp er et engangsbeløb, der udbetales til pårørende eller andre. Hjælpen dækker udgifter i forbindelse med en begravelse eller bisættelse. Efterladte har ret til denne hjælp, når en person med dansk sygesikring går bort.

Det er Udbetaling Danmark, der har ansvaret for administrationen af begravelseshjælp, men vi hjælper dig hele vejen med ansøgningen. Du kan enten vælge at lade os håndtere ansøgningen eller du kan ansøge på borger.dk.

Udover den offentlige sygesikring kan der være andre forskellige steder at søge om økonomisk hjælp, deriblandt Sygesikring Danmark, ligesom nogle fagforeninger har et beløb til efterladte.

Hvor meget kan man få i økonomisk hjælp?

Størrelsen på beløbet afhænger blandt andet af afdødes alder, familieforhold, formue og eventuelle ægtefælles formue. Beløbet udbetales direkte som et engangsbeløb, du ikke skal betale skat af.

Støtten skal anses for at være et økonomisk bidrag til kiste, urne eller bedemand i en svær tid.

Kontakt os
Skriv venligst dit navn
Skriv venligst dit telefonnummer eller din mail Skriv venligst et telefonnummer

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for en bedemand i Esbjerg, Ribe eller omegn.

Personlig og professionel begravelseshjælp

HB-Begravelse tilbyder en nærværende og omsorgsfuld begravelseshjælp. Vi har stor erfaring i at støtte og tale med mennesker i sorg.

Det er vores største ønske at hjælpe de efterladte med at tage en smuk og mindeværdig afsked. Vi lægger stor vægt på at levere høj kvalitet hele vejen.

HB-Begravelse dækker hele Sydvestjylland, Sønderjylland og Esbjerg og tager ikke ekstra for kørsel.

Du kan altid komme i kontakt med os

Vi er synlige, åbne og lydhøre, og vi er fleksible, når der er brug for det.

Vi sætter en stor ære i at gøre en forskel og at tilpasse vores løsninger til den enkelte til enhver tid.

HB-Begravelse dækker hele Sydvestjylland & Sønderjylland

Arnum

Vestergade 1, 6510 Gram

Guldager - Stenudstilling

Guldagervej 70, 6710 Esbjerg

Toftlund

Østergade 2, 6520 Toftlund

Esbjerg

Strandbygade 46, 6700 Esbjerg

Oksbøl

Vestergade 17, 6840 Oksbøl

Skærbæk

Storegade 6, 6780 Skærbæk

Ribe

Tangevej 6A, 6760 Ribe

Hvor meget kan man få i økonomisk hjælp?

Størrelsen på beløbet afhænger blandt andet af afdødes alder, familieforhold, formue og eventuelle ægtefælles formue. Beløbet udbetales direkte som et engangsbeløb, du ikke skal betale skat af. Støtten skal anses for at være et økonomisk bidrag til kiste, urne eller bedemand i en svær tid.

Takster

Der er forskellige takster for begravelseshjælp, afhængigt af om afdøde var over 18 år, eller hvis afdøde var under 18 år eller et dødfødt barn. Beløbene reguleres årligt, og du kan se aktuelle takster på borger.dk her.

Anden økonomisk støtte til efterladte

Hvis din ægtefælle eller samlever dør, kan du muligvis få udbetalt efterlevelsespension i 3 måneder. Kravene er, at I begge fik folkepension eller førtidspension og var samlevende, da vedkommende døde.

Efterlevelsespension bliver automatisk udbetalt af Udbetaling Danmark, hvis kravene er opfyldt.

Hvis din ægtefælle eller samlever dør, og du ikke har så mange økonomiske midler, kan du muligvis få udbetalt et engangsbeløb, kaldet efterlevelseshjælp. Kravene er, at I boede sammen i Danmark de seneste tre år inden dødsfaldet, at du ikke har ret til efterlevelsespension, og at din årsindtægt inkl. formuetillæg ikke overstiger et vist fastsat beløb.

Efterlevelseshjælpen gradueres efter din indtægt. Beløbet bevilges efter Lov om aktiv socialpolitik og er skattepligtig. Du skal søge om efterlevelseshjælp hos Udbetaling Danmark. Du kan læse mere om efterlevelseshjælp og se aktuelle satser på borger.dk her.

Vi handler, når du har behov for det

Vi har viljen til at løse opgaverne og tager ansvar. Vi udviser nærvær og engagement og er præcise og grundige, så den afdøde får en værdig sidste rejse.

Vi skaber tryghed og overblik

Vi er empatiske og professionelle og søger altid at levere den højeste kvalitet. Vi er dygtige til vores arbejde og har overskud og vilje til at støtte og hjælpe i en svær tid.